Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každé místo je definované lidmi, kteří v něm žijí. Pokud tam jsou jen ti, co "pobíhají a pořvávají", jak píšete, příjemné místo k životu ani k rekreaci z toho nebude i kdyby se tam po horách proháněli jednorožci a v lesních tůních pramenila živá voda.

Všechno je o lidech.

1 0
možnosti
Foto

Zrovna prožívám v Jáchymovských lázních "týden na vlně UNESCO" a nikde to UNESCO nevidím. Tak špatně značené turistické trasy a bez kloudných informací jsem jinde neviděla, stezkou jáchymovského pekla jsem šla sama a ty rekreační objekty i střelnici jsem taky nepochopila. Negativa kompletně vydláždeneho náměstí se projeví při první sněhem bohaté zimě. Přijde mně že město se tváří jakoby k němu nepatřily ani lázně ani kraj. Co je pozitivní, to je dobré autobusové spojení.

1 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že se o Jáchymov někdo zajímá. Jen pár detailů - rybník pod Eduardem není Horký, ale Heinzův a ten hostel je původně Státní tabáková továrna. Ale článek jako celek je super.

1 0
možnosti
Foto

Jo, a ta prolézačka u Štoly č. 1 není mezi samotnou štolou a barákem. Ta štola na obrázku je středověká. Ta uranová je ve svahu nad barákem.

Ale to jsou jen detaily.

0 0
možnosti
Foto

:-)R^smutná, ale moc hezká procházka. V Jáchymově jsem naposledy byla před cca třiceti lety a už tenkrát to byl zalostny pohled. Jen lázně byly hezké.

0 0
možnosti
Foto

Díky, pokračování příští tydenSnad v pondělí...

0 0
možnosti
Foto

Jáchymov má nejne magickou sílu, ale obrovský komerční potenciál. Vždyť jen z turistické ražhy tolarů by se uživilo celé dvětví, + hory, + lázně, atrakce pro děti + UNESCO, + návaznost na německou stranu. Když dokázali z ničeho duělat atraktivní rezort v blbé Dolní Moravě, proč to nejde tady?

-odpovídající zázemí penzionů, hospod, dětských atrakcí, stezek, propojení agroturistiky, lažařaké a cykloturistiky, společné turistcké karty ..........

Chybí ale skupina podnikatelů, která by se toho chopila

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, proto je pro mě nepochopitelné, že se za těch 30 let v tomto ohledu nic nestalo...Sám místo znám řekněme posledních osm let a vývoj je pro mě dost rozpačitý...

1 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Původem z jihu Čech, nyní už dvacet let ve Slezsku a na severu Moravy. Česko-moravsko-slezský patriot cestující po zajímavých místech země, která jsou často většině lidí úplně neznámá. Proto se texty budou mimo jiné zabývat úžasnými místy v ČR a lidmi, kteří v nich žijí. Do dvaceti let vrcholový sportovec, pak student, mediální analytik, novinář, mluvčí černouhelného gigantu v extrémně náročném období jeho existence, nyní vodař - poučený laik:-) A pořád trochu učitel i student...

Seznam rubrik