Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nošení roušek má podle mne zásadní význam v místech, kde je nakumulováno větší množství lidí (například v hypermarketech) a je zde tedy reálný předpoklad, že někdo z nich může být nevědomým přenašečem viru a pokud by neměl roušku, mohl by najednou nakazit větší množství lidí. Na kole taková situace nehrozí, pokud by nešlo zrovna o příměstskou cyklistickou stezku, kde je v dané chvíli hlava na hlavě. To už by měl každý cyklista rozumně zvážit a mít roušku v každém případě k dispozici.

2 0
možnosti
Foto

Souhlas. A to je právě ten případ cyklostezky Ostrava - Beskydy...proto to zmiňuji

0 0
možnosti

Přestal jsem poslouchat televizi. Považuji to za nutné, abych si uchoval duševní zdraví. Proto pokyny a příkazy nesleduji a řídím se zdravým rozumem. Roušku nosím pouze do obchodu (do jiných uzavřených prostor v této době nechodím).

Ve venkovním prosturu je nejen zbytečná, ale dokonce škodlivá. Jedinou její výhodou je, že vám do úst nevlétne nakažený netopýr. Nevýhodou pak vdechování zvýšené koncentace CO2 a dalších vydechnutých látek, kterých se chce tělo zbavit a které vám oslabují imunitu a zaděláváte si tak na případný těžký průběh nemoci v případě nakažení.

Venku je dost místa na to, aby se lidé navzájem vyhnuli a riziko ohrožení je tak nulové. Roušku bych si venku dočasně nasadil pouze při setkání s policistou. To se mi však ještě od začátku epidemie nestalo.

5 0
možnosti
Foto

Taky jsem to zminimalizoval. Stejně se v tom člověk ztrácí..změny...změny změn...změny změny změn...

0 0
možnosti

Racionální debata nebude možná do doby, než větší část společnosti dojde k poznání, že člověk skutečně není nesmrtelný, že SARS-Cov-2 opravdu není jedinou příčinou úmrtí člověka, ba dokonce že na stupnici příčin úmrtí je na chvostu, zhruba na úrovni úmrtí v důsledku dopravních nehod.

1 0
možnosti

Jenomže úmrtí v důsledku dopravních nehod, jakož i jiná úmrtí, jsou rovnoměrně rozložena v průběhu celého roku a na rozdíl od Covid-19 kvůli nim nejsou zahlceny JIPky, márnice a hřbitovy, jak můžeme v reálu vidět například v Itálii, nebo Španělsku. Kdy už to pochopíte?8-o

2 1
možnosti
Foto

Je zbytečné a škodlivé ji nosit tam, kde nejsou lidé.

3 0
možnosti
Foto

Přesně:-) Je vhodný čas pro poutníky do zapomenutých míst naší krásné země... využívám teď takto každou volnou chvíli a má to pozitivní dopady na fyzickou i psychickou pohodu..

1 0
možnosti
Foto

Na poplach můžeme bít až v okamžiku, kdy se dozvíme, že se při jízdě nakazil jeden cyklista od druhého při míjení na vzdálenost 15 metrů od Prymuly, čehož by se měl prostřednictvím střetávajících se jejich mobilů zjistit. Tam ale chybí druhá podmínka, setrvat v blízkosti infikované osoby 15 minut.

3 0
možnosti
Foto

Anebo, až se nakazí jeden řidič bez roušky od druhého. Každý v jiném autě samozřejmě. Tolik osamocenych řidičů furt jezdí s nasazeným hadrem.

3 0
možnosti
Foto

Je krajně nezdravé při jízdě na kole funět do roušky.

3 0
možnosti
Foto

Jde i o zdraví těch, kterým se při jízdě na kole funí do obličeje.

0 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Původem z jihu Čech, nyní už dvacet let ve Slezsku a na severu Moravy. Česko-moravsko-slezský patriot cestující po zajímavých místech země, která jsou často většině lidí úplně neznámá. Proto se texty budou mimo jiné zabývat úžasnými místy v ČR a lidmi, kteří v nich žijí. Do dvaceti let vrcholový sportovec, pak student, mediální analytik, novinář, mluvčí černouhelného gigantu v extrémně náročném období jeho existence, nyní vodař - poučený laik:-) A pořád trochu učitel i student...

Seznam rubrik