Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě spíše vadí jiná věc. Začal nový rok a ČT hrne jeden kriminální seriál za druhým. Vím, že je modní vlna kriminálek ale čeho je moc toho je příliš. A k tomu stále ti stejní herci. Do toho po několikáté zopakují seriály např. Vyprávěj a další. Nu což to je zábavička ;-(

0 0
možnosti
Foto

Jestli se to odehrává v Ústí nad Labem, v Praze nebo v Ostravě mi je celkem jedno. Zajímá mne především scénář, herecké výkony, atmosféra doby často i hudba podbarvující děj. Na první díl kriminálky z Ostravy jsem byl hodně zvědav, ale druhý díl znamenal stopku. Takže netuším jaký byl ten třetí díl. Stockholmský syndrom byl mnohem lepší i když ten druhá část se mi ž tak nelíbila jako první díl. Když si chci pustit něco kvalitního, tak si pustím Netflix. A nemyslím tím jenom kriminálky. Naopak

1 0
možnosti
Foto

To, že něco nenese, znamená v reálu, že to lidi nezajímá! Nezajímá je to a nejsou ochotni za to zaplatit. Pokud si ČT na sebe není schopna vydělat, nemá nárok na existenci!

0 5
možnosti

ČT je veřejnoprávní televize, která je zřízena zákonem, financování je rovněž dáno zákonem a z téhož zákona má omezenou možnost vydělávat si reklamou. Vzhledem k tomu, že reklama je hlavním a stěžejním příjmem neplacených televizí, tak nelze chtít, aby si vydělávala a zároveň jí zamezit způsob, jak si vydělat.

0 0
možnosti

Průměrnému divákovi je úplně jedno jak vypadá Ostrava, jak vypadá důl, jak vypadá horník a už tuplem je mu jedno, jestli se v tom nějaký horník najde...všechno to jsou jen kulisy, nic víc.

4 1
možnosti
Foto

Ano, a problém je právě v tom, že se Češi bohužel mění ze zvídavých a informovaných diváků na průměrné... a o tom to je...

3 0
možnosti
Foto

Tak, já, jako sám autor několika detektivních příběhů, jsem už tento seriál vzdal hned po prvním díle. Už ten neměl s logikou a prací policie společného ani ono pověstné ň. Stejně tak jsem šílel hlavně u druhého dílu minisérie Stockholmský syndrom. Bohužel, kde jsou ty časy, kdy vznikaly detektivky s Rudolfem Hrušínským (major Kalaš), nebo s panem Kodetem, či Valou (kapitán Exner). V současnosti až na Vámi zmiňované První oddělení nelze na kriminální počiny ČT hledět jako na kvalitu. Spíše se jedná o parodie, o kterých však jejich tvůrci netuší, že parodiemi jsou.

1 4
možnosti
Foto

Takhle nějak si představuji zhrzeného nedoceněného autora. :-)

3 3
možnosti

H80o19r29s46k24ý 86P46e88t84r

21. 1. 2020 11:49

Mě spíš pobavilo jak ty rádoby ostravské figurky hovořily čistokrevným pražským dialektem. :)

0 1
možnosti

Pan autor je zřejmě detailista, ale já pro neznalost ostravska a vůbec dolů jsem si ničeho nevšimla. Chápu, že vás to možná rozhodilo, ale podstata byla řešena hlavně dějem. Jinak myslím, že všichni vědí, že je to práce velmi těžká, nebezpečná jak pro život, tak na zdraví.

3 0
možnosti

J77a66n 89K75o15z77á92k

20. 1. 2020 23:55

Původně jsem na takovou hloupost nechtěl reagovat, ale je u vás vidět, že vůbec nemáte představu o filmové tvorbě. Pracoval jsem třicet let u filmu a jak se říká, je to továrna na sny. I v ateliéru natočíte interiér jakékoliv světově známé památky a exteriéry postavíte na vhodném místě. Divák neřeší, že jsou to perfektně vytvořené a namalované kulisy a těch pár znalců reálií je k ničemu.

7 2
možnosti
Foto

Pane Kozáku, divák to neřeší možná v USA. Jenže když Česká televize uvede film z Ostravy, Brna, Plzně nebo Pardubic a přitom tam budou záběry, které evidentně z těchto měst nejsou, pak je logické, že obyvatelé těchto měst se jaksi udiví otazníkem. Je to jako kdyby Američané udělali film o událostech z roku 89 a natáčeli to na Time Square. Říká se tomu profesionální čest. Týká se to nejen lokací, když například v prvním díle měla oběť chodit do školy v Mariánských horách, kam se měla dostat z Poruby autobusem za 20 minut, což každého Ostraváka dožene k záchvatu smíchu, ale také oblečením, kdy se neustále opakují stereotypy šedivosti. Nevím na jaké pozici u filmu jste pracoval, asi ne moc vysoko, protože to co popisujete by vám vyvrátil i student prvního ročníku FAMU

3 2
možnosti
Foto

Většině diváků je naprosto jedno, jak to doopravdy vypadá v Ostravě, či přímo na dole;-) Tyto problémy řeší jen lidi přímo spjatí s regionem.

15 1
možnosti
Foto

A to jako znamená co? Že je to v pořádku? Je to názor tak trochu z kategorie jednoho z dílu Jamese Bonda, kde tento na saních s ruskou umělkyní sjel z kopce u Bratislavy přímo do Alp. Anebo když při záběrech Londýna v nové verzi filmu Omen, se na budově objevil nápis Maso - Uzeniny. Vždy jsem si myslel, že u Čechů více převládá smysl pro realitu, na rozdíl třeba od Američanů, kterým podobné nesmysly jsou lhostejné. To byl také dosud rozdíl mezi evropskou a americkou kinematografii. Tam Evropany vykreslují jako stíny ploužící se nehezkým zdecimovaným městem v šedivém oblečení. A tvůrci většiny filmů a seriálů odehrávajících se v Ostravě, toto klišé radostně opakují. Jen si vzpomeňte - Occamova břitva nebo seriál Spravedlnost nebo nejnověji autorem zmiňovaný seriál.

Ale netýká se to jen Ostravy. Například seriál Rapl byl dokonalou ukázkou takového stereotypu, kdy je určitá oblast země vykreslená jako místo beznaděje a zoufalství, kde i policie sedí v polorozbořené budově a policisté bydli v jakési špinavé ubytovně s prostitutkami.

3 2
možnosti

P16e31t95r 69L82a63n25g48e95r

20. 1. 2020 18:05

Jste moc přísný. Taková pondělní jednoduchá prumerna zábava. O realitu vůbec nešlo a nijak mi to nevadilo, ačkoliv jsem Ostravak.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS