Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odpověď bych hledal u majitelů kolonie.

0 0
možnosti

Nevzkvetame, nerosteme, prezivame. V mnohem je na vine rok 1918 a nasledny vytvor umeleho nastaveni spolecnosti. Tento fakt vam potvrdi kdektery uprimny historik.

0 1
možnosti
Foto

R^ Karma

Mezi jiným taky přemýšlím o tom, jak je vůbec možné, že dodnes neexistuje kvalitní dálniční tah plus moderní rychlostí koridor železnice Sever-Jih na linii cca Ostrava Břeclav, který má velký strategický význam v mnoha aspektech. Propojoval by přes naše území Polsko a Rakousko a v podstatě by navázal na tradici obchodních tras existujících už několik tisíciletí, vedoucích od Baltu až do Středomoří. Lidé v pravěku to chápali a my dnes to asi nechápeme, nebo co. Kromě mnoha jiných věcí není u nás na dané trase ani žádná větší geografická překážka. Je ovšem pravda, že mezi Břeclaví a Vídní by dálnice neměla na co navázat na rakouské straně. Jenomže, kdyby naše politické reprezentace koordinovaly své strategické plány se sousedy, tak by se v Rakousku našla vůle. Rakušané přeci už u Mikulova s dálnicí jsou a napojení na jejich dálniční síť by se našlo.

Zmínil jsem jenom jeden detail z celkové situace naší země. Otázka zní: Co teď? Co jako společnost této země můžeme udělat pro to, aby se věci hnuly kupředu?

Ze zvědavosti jsem mrknul i na další Vaše blogy, Chelmno nad Nerem, atd. Píšete dobře.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji:-) Takové rychlopostřehy...

1 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Původem z jihu Čech, nyní už dvacet let ve Slezsku a na severu Moravy. Česko-moravsko-slezský patriot cestující po zajímavých místech země, která jsou často většině lidí úplně neznámá. Proto se texty budou mimo jiné zabývat úžasnými místy v ČR a lidmi, kteří v nich žijí. Do dvaceti let vrcholový sportovec, pak student, mediální analytik, novinář, mluvčí černouhelného gigantu v extrémně náročném období jeho existence, nyní vodař - poučený laik:-) A pořád trochu učitel i student...

Seznam rubrik