Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

Je tam sice hezky, ale žít se tam nedá. Je to akorát tak na výlet, případně na dovolenou a pak zase zpátky do civilizace.

0 0
možnosti
Foto

Základem života každého regionu je jeho ekonomická výkonnost. Základem ekonomické výkonnosti jsou místní firmy. Základem místních firem jsou místní podnikatelé a živnostníci.

1 0
možnosti
ED

Mám k tomu městu naprosto kladný, i když nostalgický, vztah. Sem se dostal za mlada (ještě v závěru Rakouska-Uherska) můj děda Eduard (Čech jako poleno) na své snad první místo poštmistra (než se nakonec stal nejvyšším šéfem pošty v Olomouci, kde taky zemřel), vzal si zde za ženu sudetskou (jakou že jinou, když jsou zde Sudety) Němku Adelhaide, kterou v mém křestním listě po pětačtyřicátém přejmenovali (nevím jak si to mohli dovolit) na Adélu a narodil se zde můj (samozřejmě už taky mrtvý) otec Ervín. Do Osoblahy, rodiště mého táty jsem už nečíslněkrát chystal a nikdy k tomu nedošlo - snad to ještě napravím, i když si tím nejsem vůbec jistý. Kraj, kde se stýká Česko (tedy Morava? nebo Slezsko?) s Polskem a Slovenskem, musí být, asi ne zrovna bohatý, ale krásný. A i ta úzkokolejka, že.... Tak uvidíme!

1 0
možnosti
BG

Osoblažsko je moravskou enklávou, takže Morava. :-)

0 0
možnosti
Foto

Díky za popis, kterému dávám za pravdu, jsem však letní host - zpravidla na kole - v zimě tam nejezdím.

Ta krajina je však nádherná a kdo miluje samotu a snaží se rozjímat, pak není lepší.

Osoblažský hřbitov jsem jednou zmínil ve svém blogu. V létě je tam krásně.

R^

0 0
možnosti
Foto

jezdíme tak s partou cyklistů skoro pravidelně, až tak ztracený se mi pro turisty nezdá, ale pravda...ocenujeme právě ten klid od turistického bláznění a v neposlední řadě..objevili jsme tam perfekt ubytování za velice solidní cenu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Původem z jihu Čech, nyní už dvacet let ve Slezsku a na severu Moravy. Česko-moravsko-slezský patriot cestující po zajímavých místech země, která jsou často většině lidí úplně neznámá. Proto se texty budou mimo jiné zabývat úžasnými místy v ČR a lidmi, kteří v nich žijí. Do dvaceti let vrcholový sportovec, pak student, mediální analytik, novinář, mluvčí černouhelného gigantu v extrémně náročném období jeho existence, nyní vodař - poučený laik:-) A pořád trochu učitel i student...

Seznam rubrik