Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma! R^

Židé se naučili žít se realitou a můžeme se od nich v tomto jedině učit.

Někde jsem četl jeden krásný příměr o jejich mentalitě, která si zaslouží obdiv a uznání:

Bůh už měl lidí plné zuby a rozhodl se, že provede další "restart" v podobě definitivní celosvětové potopy. Pozval si k sobě hlavní představitele největších světových monoteistických náboženství a sdělil jim, že během 3 dnů sešle na lidstvo potopu s tím, ať s touto věcí naloží podle svého!

- Papež svolal do Vatikánu lid a řekl jim: "Mluvil jsem Bohem! Zhřešili jsme a čeká nás zasloužený trest - za tři dny přijde potopa! Modleme se a někteří z nás dojdou spasení v Království nebeském!"

- Hlavní vyvolený imám svolal lid do Mekky a prohlásil: "Mluvil jsem s Alláhem! Konali jsme dobře a čeká nás zasloužená odměna - za tři dny všichni zemřeme mučednickou smrtí a staneme v nebi!"

- Vrchní rabín svolal Židy do Jezuzaléma a pravil: "Mluvil jsem s Hospodinem! Máme tři dny na to, abychom se naučili žít pod vodou!"

R^:-)

8 0
možnosti
BL

Velice zajímavé a dobře, působivě napsané. Díky, snad se tam jednou také vypravím..

3 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Původem z jihu Čech, nyní už dvacet let ve Slezsku a na severu Moravy. Česko-moravsko-slezský patriot cestující po zajímavých místech země, která jsou často většině lidí úplně neznámá. Proto se texty budou mimo jiné zabývat úžasnými místy v ČR a lidmi, kteří v nich žijí. Do dvaceti let vrcholový sportovec, pak student, mediální analytik, novinář, mluvčí černouhelného gigantu v extrémně náročném období jeho existence, nyní vodař - poučený laik:-) A pořád trochu učitel i student...

Seznam rubrik